Δελτία τύπου

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, έρχεται να υπενθυμίσει την ηθική υποχρέωση και το καθήκον που έχουμε όλοι εμείς οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, να στηρίζουμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι μας μεγάλωσαν, μας προσέφεραν πολλά και μας δίδαξαν τις αξίες της ζωής.

Ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή υλοποιούμε δράσεις  κοινωνικής αλληλεγγύης και δημιουργούμε τις συνθήκες,  προκειμένου οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να είναι ενεργοί και δραστήριοι πολίτες.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Πειραιά είναι μέσα από τις δομές που διαθέτει και τις δράσεις που πραγματοποιεί,  να συνεχίσει να υποστηρίζει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν. Άλλωστε οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας.

 

Για τον λόγο αυτό,  προχωρήσαμε στην αναβάθμιση των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιούμε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, διοργανώνουμε εκδρομές και γιορτές για τα μέλη μας, προσφέρουμε εκπαιδευτικά μαθήματα και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Κύριο μέλημά μας είναι να είμαστε δίπλα τους 365 μέρες τον χρόνο».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button