Δελτία τύπου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ»

H γιορτή αποφοίτησης για τους συμμετέχοντες στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», για εκμάθηση ψηφιακών τεχνολογιών για άτομα άνω των 50,   πραγματοποιήθηκε   στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», υλοποιείται από την «50 και Ελλάς» με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE στον Δήμο Πειραιά από το 2017. Προσφέρεται δωρεάν σε δημότες και κατοίκους του Πειραιά αλλά και σε άλλους ενδιαφερόμενους από το Ν. Αττικής. Μέχρι στιγμής 1.200 άτομα έχουν παρακολουθήσει μαθήματα.

Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα ενώ κληρώθηκαν τέσσερα tablets προσφορά της COSMOTE. Μάλιστα Πειραιώτες που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, περιέγραψαν τις εμπειρίες  τους από τη χρήση των νέων τεχνολογιών με συγκίνηση και χιουμοριστικές  αναφορές από τα μαθήματα.

Τη γιορτή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά που ψυχαγώγησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε πως η γιορτή αποφοίτησης είναι μια ιδιαίτερη βραδιά, επισημαίνοντας πως όταν βρίσκεται με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, αισθάνεται ότι η ζωντάνια και το κέφι είναι περισσότερο και μεγαλύτερο, από ότι σε νεαρές ηλικίες.

Όπως είπε, το πρόγραμμα – «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» είναι μια σημαντική συνέργεια μεταξύ του Δήμου Πειραιά, του φορέα «50 και Ελλάς» με την υποστήριξη της COSMOTE. Εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το γεγονός ότι συνολικά συμμετείχαν μέχρι τώρα τα δύο χρόνια λειτουργίας του προγράμματος 1.200 άτομα.

Τονίζοντας την ιδιαίτερη χρησιμότητα του προγράμματος, αναφέρθηκε σε μία προσωπική του εμπειρία από τη μητέρα του, η οποία αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία για να επικοινωνεί άμεσα με την αδερφή του, η οποία μετοίκησε στην Αργεντινή, για να εργαστεί.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε την ανάγκη της συνεχούς ανανέωσης της γνώσης πάνω στα καινούργια επιτεύγματα της τεχνολογίας, που όπως είπε, εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Γι’ αυτό συνέστησε στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα  να πάρουν μέρος  σε προγράμματα για νέες τεχνολογίες που σίγουρα θα προκύψουν τα επόμενα χρόνια.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα το οποίο έδωσε νέο ενδιαφέρον και νέες δυνατότητες στη ζωή όλων. Ευχαρίστησε επίσης τον φορέα «50 και Ελλάς» και την COSMOTE για την υποστήριξη, καθώς και τους συνεργάτες του, οι οποίοι εργάστηκαν γι’  αυτό το πρόγραμμα, από την πλευρά του Δήμου.

Η Δρ Μυρτώ – Μαρία Ράγγα, Γεροντολόγος από την Επιστημονική Εποπτεία Προγράμματος «50 και Ελλάς»,  ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο κ. Μώραλη. Τόνισε ότι  ο Δήμος άνοιξε την αγκαλιά του για την πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο όλων των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας. Η κα Ράγγα έκανε μια αποτίμηση των 6 χρόνων υλοποίησης του προγράμματος «Πρόσβαση στον Ψηφιακό  Κόσμο», με στατιστικά στοιχεία. Επιπλέον επεσήμανε ότι οι πληροφορίες που προσφέρουν  σήμερα οι νέες τεχνολογίες είναι απαραίτητες πλέον στη διευκόλυνση της καθημερινότητας και για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Ευχαρίστησε τον στρατηγικό συνεργάτη της «50 και Ελλάς», την COSMOTE και πρόσθεσε ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δεν υπάρχουν πλέον ψηφιακά αναλφάβητοι. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κα Αθανασίου Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας για τη φιλοξενία των μαθημάτων στην αίθουσα   της Κοινότητας το 2017, καθώς και τον κύριο Λιακόσταυρο Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας για την παραχώρηση της αίθουσας της Γ΄  Κοινότητας για την τρέχουσα χρονιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κ. Ράγγα εκ μέρους του φορέα «50 και Ελλάς» απένειμε βραβεία στον Δήμο Πειραιά και στην COSMOTE για την προσφορά τους στην προσπάθεια καταπολέμησης του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον σύμβουλο Παιδείας του Δημάρχου κ. Μάκη Αγγελετάκη για την πολύτιμη συμβολή του στην επιτυχία του προγράμματος.  Τα βραβεία παρέλαβαν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Εταιρικής Υπευθυνότητας Ομίλου ΟΤΕ κα Άννα Μάλτη, η οποία συνεχάρη τους συμμετέχοντες για το βήμα που έκαναν να συμμετέχουν στην εκμάθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών, ξεπερνώντας τις δυσκολίες της καθημερινότητας, προκειμένου να βρεθούν ξανά στα θρανία. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι με την τεχνολογία και την καινοτομία μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κόσμο καλύτερο για όλους.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button