Δελτία τύπου

Ενημερωτική ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με θέμα : «Νόσος ALZHEIMER :Η μάστιγα του 21ου αιώνα. Προκλήσεις-Εμπειρίες-Προοπτικές»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα νόσου ALZHEIMER που γιορτάζεται την 21η Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Νόσος ALZHEIMER :Η μάστιγα του 21ου αιώνα. Προκλήσεις-Εμπειρίες-Προοπτικές» την Πέμπτη 20 – 9 –  2018 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και το Ειδικό Ιατρείο Διαταραχών μνήμης -ΕΚΨΥΕ.

Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, αρχικά απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαο Πλατανησιώτη, την Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΚΨΥΕ,     Δρ Τζένη Σουμάκη, παιδοψυχίατρο, ψυχαναλύτρια και τον Πρόεδρο κλάδου Ψ/Γ Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας κ. Νικ. Δέγλερη. Ακολούθησαν ομιλίες από έγκριτους επιστήμονες που ανέπτυξαν ιατρικά  θέματα τα οποία βρήκαν ιδιαίτερη απήχηση στο παρευρισκόμενο κοινό. Τέλος, προβλήθηκε ενημερωτική ταινία. .

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά στέκεται δίπλα στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική και ηλικιακή ομάδα πληθυσμού της τοπικής κοινότητας με κάθε δυνατό τρόπο. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η υγιής και ενεργή γήρανση και η αξιοπρεπής διαβίωση των ατόμων της τρίτης ηλικίας μέσα σε ένα φιλικό και στοργικό ευρύτερο περιβάλλον.

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button