Δελτία τύπου

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η έναρξη της διεθνούς συνάντησης του έργου BluAct (BLUegrowth cities in ACTion), στο οποίο ο Δήμος Πειραιά είναι ο επικεφαλής εταίρος,  πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το έργο BluAct αφορά στη συγκρότηση ενός Πανευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων για τη μεταφορά του διαγωνισμού καινοτομίας BlueGrowth, που υλοποιείται εδώ και χρόνια στην πόλη του Πειραιά.

Ο διαγωνισμός αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Πειραιά για τη μετάβαση σε νέες δυναμικές μορφές της οικονομίας, που είναι συνυφασμένες με τη θάλασσα και έχει τύχει ευρείας αποδοχής τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και από τους εθνικούς και τοπικούς φορείς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου και εκπρόσωποι Περιφερειών, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας (DG MARE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωπος της Διάσκεψης των Απομακρυσμένων και Θαλάσσιων Περιφερειών (Conference of Peripheral Maritime Regions), εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT που συγχρηματοδοτεί το έργο, καθώς και οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων από την Πορτογαλία (Ματοσίνος), τη Βουλγαρία (Μπουργκάς), το Βέλγιο (Οστάνδη), τη Ρουμανία (Γαλάτι) και την Ισπανία (Ματαρό), οι οποίοι είναι μέλη του Δικτύου.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κος Πέτρος Κόκκαλης εκπροσωπώντας τον Δήμο Πειραιά,  απηύθυνε χαιρετισμό στους προσκεκλημένους και στη συνέχεια παρουσίασε την πρωτοβουλία BlueGrowth και την προσπάθεια του Δήμου για την ανάδειξη του Πειραιά ως πόλης πρότυπο για την ανάπτυξη νέων τομέων της γαλάζιας επιχειρηματικότητας.

Η διακρατική συνάντηση συνεχίζεται σήμερα, 30 Αυγούστου 2018 στον ίδιο χώρο, με τη διεξαγωγή ενός εργαστηρίου συμμετοχικού σχεδιασμού για την εξειδίκευση των δράσεων του έργου, υπό το πρίσμα της έγκρισης της χρηματοδότησης της δεύτερης και τελευταίας φάσης του από το πρόγραμμα URBACT.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button