Δελτία τύπου

ΥΨΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018 κατέγραψαν οκτώ  στους δέκα μαθητές, που ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στο πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου το 80% των μαθητών εισήχθη στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ προβιβάστηκαν όλοι οι μαθητές στις μικρότερες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης λειτουργεί για τους μαθητές της πόλης μας, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων από εθελοντές καθηγητές.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους Πειραιά κάθε ηλικίας, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης για το σχολικό έτος 2018-2019 άρχισαν και πρόκειται να διαρκέσουν έως την Παρασκευή 7/9.

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Γραφείο Εθελοντισμού (Πλ. Κοραή 1).

Για τα δικαιολογητικά μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα της ΚΟ.Δ.Ε.Π., www.kodep.gr καθώς και στο Γραφείο Εθελοντισμού στα τηλέφωνα 2104130046 & 2132022660.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του συνεχάρη τους μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης, επισημαίνοντας πως η επιτυχία που κατέγραψαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις σηματοδοτεί ένα ελπιδοφόρο μέλλον γεμάτο μάθηση και γνώσεις. «Η εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μας γεμίζει  χαρά και υπερηφάνεια. Το Πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς στηρίζει μαθητές της πόλης μας, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία. Αυτή ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει το δωρεάν πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης» τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά, o οποίος επιπλέον επεσήμανε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους εθελοντές καθηγητές για την αυταπάρνηση και τη διάθεση που δείχνουν για τα παιδιά της πόλης μας, προσφέροντάς τους απλόχερα τη γνώση τους. Αποτελούν σίγουρα πρότυπα προς μίμηση». Τέλος ο κ. Μώραλης σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει τους μαθητές της πόλης μας, προκειμένου να πραγματοποιούν τα όνειρά τους».

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, σε δήλωσή της υπογράμμισε πως οι επιτυχίες που κατέγραψαν οι μαθητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. «Το υψηλό ποσοστό εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερο ζήλο την προσπάθειά μας», επεσήμανε η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Η κυρία Λαουλάκου ευχαρίστησε τους εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι –όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- προσφέρουν ανιδιοτελώς τις γνώσεις τους και όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη μόρφωση των παιδιών. Η κυρία Λαουλάκου κάλεσε τα παιδιά της πόλης μας να εγγραφούν στο Πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης καθώς και εκπαιδευτικούς να συμβάλουν εθελοντικά στο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. «Επιθυμία μας είναι κάθε χρόνο να στηρίζουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά και να τα βοηθάμε προκειμένου να πραγματοποιούν τους στόχους τους», σημείωσε η κυρία Λαουλάκου.

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button