Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κοντά στα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) κα Κορίνα Λαουλάκου επισκέφθηκαν σήμερα τα Ράλλεια Σχολεία επί της οδού Τζαβέλα, όπου διεξάγεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, που οργάνωσε για άλλη μια χρονιά  η  ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε συνεργασία  με την ομάδα “ΔΡΩ”.

Ο Δήμαρχος μαζί με την κα  Λαουλάκου παρακολούθησαν τον τρόπο που μαθαίνουν τα παιδιά χρήσιμα πράγματα  και εκφράζουν δημιουργικά τα ταλέντα τους.

Το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα της ΚΟ.Δ.Ε.Π.,  περιλαμβάνει αθλητικά παιχνίδια, ομαδικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις και παιχνίδια, αποστολές και ανακαλύψεις, τοξοβολία και κατασκευές.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό  πρόγραμμα που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια και έχει σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. «Τα παιδιά ζωγραφίζουν, κάνουν κατασκευές, αθλούνται και περνούν πάρα πολύ ωραία.

Δήλωσε ότι είναι χαρούμενος γιατί  – όπως τόνισε – μένουν ικανοποιημένοι και τα παιδιά και οι γονείς, προσθέτοντας ότι ο ρόλος του Δήμου είναι να βοηθάει τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ο κύριος Μώραλης συνεχάρη την κα Κορίνα Λαουλάκου, που ως Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., έχει την ευθύνη για την οργάνωση και υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Επίσης εξέφρασε τη χαρά του γιατί οι γονείς πιστεύουν ότι το καλοκαιρινό πρόγραμμα είναι δημιουργικό και γι΄ αυτό στέλνουν τα παιδιά τους. Τέλος, ευχήθηκε ο Δήμος Πειραιά να συνεχίσει το πρόγραμμα αυτό και την επόμενη χρονιά, να το εμπλουτίζει και να το βελτιώνει.

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου  δήλωσε, ότι το πρόγραμμα είναι μια ομαδική δουλειά, είναι ευχάριστο και δημιουργικό. Ανέφερε ότι πολλές φορές τη σταματούν στον δρόμο γονείς για να εκφράσουν τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή τους για τη δουλειά που γίνεται μέσα από αυτό το πρόγραμμα. Χαρακτηριστικά – όπως είπε – οι γονείς  εξομολογούνται ότι τα παιδιά βιάζονται να ξυπνήσουν το πρωί και να πάνε να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες του προγράμματος,  μένοντας οι ίδιοι ήσυχοι, ότι περνάνε καλά τα παιδιά τους.

Εκδήλωσε τη χαρά της γιατί επιτελείται ο σκοπός για τον οποίο οργανώθηκε αυτό το πρόγραμμα, ευχόμενη να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί και την επόμενη χρονιά.  Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους  και τους επαγγελματίες εκπαιδευτές για το έργο που προσφέρουν. Για ένα τέτοιο αξιόλογο πρόγραμμα – πρόσθεσε – συνέβαλε οικονομικά η ΚΟ.Δ.Ε.Π.,  ώστε το αντίτιμο που πληρώνουν οι γονείς να είναι μικρό.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button