ελληνικά
Small text Medium text Large text

Η Σταυρούλα Αντωνάκου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά.
Είναι 34 ετών και έχει καταγωγή από τη Μάνη.

Ήταν αθλήτρια της υδατοσφαίρισης με αγωνιστικό βιογραφικό που μετράει 18 χρόνια διαδρομής, με σπουδαίες διακρίσεις και τίτλους σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι Ολυμπιονίκης (Πεκίνο 2008), Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (2011), 2 φορές ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει 2 χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα, είναι πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στην Α1 των Γυναικών, έχει 280 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα Γυναικών, Αρχηγός του Ολυμπιακού Πειραιώς, Αρχηγός του Εθνικού Πειραιώς.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς-Νικητής» του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Είναι εθελόντρια σε ΜΚΟ για την προστασία των ζώων.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στην εκλογική Περιφέρεια της Α΄ Πειραιά και Νήσων.

Ήταν γραμματέας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και μέλος στην Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην υποεπιτροπή για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία στην Βουλή των Ελλήνων.

Σήμερα, είναι Πρόεδρος ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (ΟΠΑΝ) Δήμου Πειραιά.

       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by