ελληνικά
Small text Medium text Large text


ΓΕΩΡΓIOΣ K. ΔΑΒΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - τ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

τ. Διοικητής & Πρόεδρος ΔΣ Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Η ΣΩΤΗΡΙΑ"
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ' ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ - ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ε.α.
Κολοκοτρώνη 69, ΤΚ 18531 Πειραιάς

Πλαστήρα 24, ΤΚ 17121, Νέα Σμύρνη, Τηλ.: 6972808081 – 6975876855

Email: info@davakisg.gr - proedros@pireasnet.gr

Web: www.davakisg.gr

 

 

 

 

Ο Γεώργιος Δαβάκης κατάγεται από γνωστή πολιτικοστρατιωτική οικογένεια της Μάνης. Είναι υιός του αείμνηστου Πτέραρχου ήρωα Κ. Δαβάκη και της επί σειρά ετών Δημοτικής Συμβούλου Ν. Σμύρνης Νιόβης Δαβάκη. Γεννήθηκε στον Πειραιά, μεγάλωσε και έζησε στον Πειραιά, την Νέα Σμύρνη, και το Παρίσι. Σήμερα εργάζεται ως Δικηγόρος στον Πειραιά και στην Αθήνα. Οι Εγκύκλιες Σπουδές του έγιναν σε Γαλλικό Γυμνάσιο στο Παρίσι και στην Ελληνογαλλική Σχολή "Λεόντειο Λύκειο" Νέας Σμύρνης.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νομικό Τμήμα ) (1976)
Σχολή Ικάρων / ΣΜΑ (Τμήμα Μηχανικών Αεροσκαφών) (1969)

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ
Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (1972)
Αεροναυπηγού Μηχανικού συνοδευόμενο με έπαινο (1970)
Οργάνωσης και Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (2006)
Τουριστικών-Ξενοδοχειακών-Αεροπορικών και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων (1974)
Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων (1972)
Δημοσίων Σχέσεων (1978)Οργάνωσης - Διοίκησης (1972)
Οργάνωσης-Διοίκησης & Δημοσίων Σχέσεων (1972)
Οργάνωσης-Διοίκησης-Προορισμός & Στόχοι Δημοτικής Αστυνομίας (1974)
Διοίκησης Προσωπικού και Θέματα Εργατικού Δικαίου (1975)
Δημοσιολογικών Σπουδών (1973)
Δημοσιογραφικών-Θεατρικών-Ραδιοτηλεκινηματογραφικών & Φωτογραφικών Σπουδών (1974)
Πολιτικών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών (1993)
Κοινωνιολογίας, Ανθρωπολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας σε Συνδυασμό με την Σωματική Άσκηση (2008)
Υπεύθυνου Διαχείρισης Κρίσεων από Φυσικές και Τεχνολογικές Καταστροφές (CCM) (2012)
Τεχνικού Υγιεινής και Ασφάλειας στο Χώρο Εργασίας (CHST) (2012)
Ειδικής Αγωγής & Πρόληψης – Αντιμετώπισης Εφηβικής Παραβατικότητας (2008)
Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης Παιδιών με προβλήματα όρασης & μαθησιακές δυσκολίες (2005)
Ασφάλειας-Συλλογής & Διαχείρισης Πληροφοριών-Ψυχολογικές Μέθοδοι-Χειρισμοί Καταστάσεων (2001)
Ολοκληρωμένης Αξιοποίησης Πληρώματος Αεροσκάφους (Crew Resource Management) (1999)
Γραφής & Ανάγνωσης Braille για άτομα με προβλήματα όρασης (2008)
Ανάλυσης Ανθρωπίνων Παραγόντων (2007)
Γνώσεων & Δεξιοτήτων Χρήσης Η/Υ (CCU) από Πιστοποιημένο από το Κράτος Φορέα (2013)
Από το Αεροπορικό Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α (AIR UNIVERSITY):
Administrative Supervisor (Διευθύνοντος Συμβούλου)
Management Analysis (Επιστημονικής Οργάνωσης Εργασίας)
Communications - Electronics (Επικοινωνιών - Ηλεκτρονικών)
Redistribution and Marketing (Ανακατανομής και Μάρκετινγκ)
Civil Law (Αστικού Δικαίου)

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πληροφορικής, Χρηματοοικονομικού Management, Σύγχρονης Τραπεζικής, Οικονομικής Ανάπτυξης, Σύγχρονης Οικονομικής Σκέψης, Αεροναυπηγικής Τεχνολογίας - Ασφάλειας Πτήσεων, Εργασιακών Σχέσεων, Τρίτης Ηλικίας με Προβλήματα Όρασης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτογραφικής Τέχνης, Ελληνικού Πολιτισμού, Διοικητών Μοιρών Πολεμικής Αεροπορίας από Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, Σύγχρονης Εγκληματικότητας & Αντιμετώπιση της.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Επί Αεροσκαφών: C-47 (DACOTA), F-104G , C-130 (HERCULES) , A-7H (CORSAIR)
Επί Κινητήρων Αεροσκαφών: JETJ-79

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Αγγλικά (Σχολή Εκμάθησης Αγγλικής Γλώσσας Πολεμικής Αεροπορίας -ΣΕΑΓ-,1977)
Αγγλικά Επίπεδο Proficiency (Κέντρο Αγγλικών Σπουδών Αθηνών, 1967)
Αγγλικά (Lower & Proficiency –Ιnternational College of London, 1977)
Επαγγελματικά & Οικονομικά Αγγλικά από τη θυγατρική εταιρεία της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΔΔΑΞ ΑΕ, 1992
Γαλλικά (Βεβαίωση Γνώσης από Φιλοσοφική Σχολή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, 1965)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 και του 2006 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό του Δημάρχου Πειραιά Χ. Αγραπίδη Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 επανεκλέγεται για τρίτη τετραετία Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου και στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014, επανεκλέγεται για τέταρτη συνεχή θητεία Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη. Από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι 31/12/2006, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πειραιά συγχρόνως, για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Προσωπικού, Έκδοσης Αδειών και Ελέγχου Καταστημάτων, Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, καθώς και Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Κινηματογράφων, Θεάτρων και Κέντρων Διασκέδασης Πειραιά και του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Πειραιά. Διετέλεσε παράλληλα με τα πιο πάνω, επί διετία, Αντιδήμαρχος και για θέματα Διεθνών Σχέσεων, Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Οργανισμού Πειραιά και Προεδρεύων Αντιπρόεδρος των Γ1 και Γ2 ΚΑΠΗ Νέου Φαλήρου. Διετέλεσε επίσης την περίοδο 2003-2005 Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμων Πειραιά (ΑΝΔΗΠ) (ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΝΙΚΑΙΑ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΡΑΜΑ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ). Τον Απρίλιο του 2007 εκλέγεται από εκπροσώπους 122 Δήμων και Κοινοτήτων της Αττικής, και διετέλεσε μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος των Επιτροπών Πολιτικής Προστασίας και Προμηθειών, της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ, (ΤΕΔΚΝΑ). Τον Οκτώβριο του 2011 και του 2014 εκλέγεται από εκπροσώπους των Δήμων της Αττικής, Μέλος-Εκπρόσωπος των Γενικών Συνελεύσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), για την περίοδο 2011-2014 και την περίοδο 2014-2019 αντίστοιχα και για την περίοδο 2015-2019 εκλέγεται μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας της ΚΕΔΕ. Οργάνωσε και δίδαξε στο Δήμο Πειραιά Σεμινάρια Πρόληψης Εγκληματικότητας και Παραβατικότητας των νέων. Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Αύγουστο του 2012 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πειραιά για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ως και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 με την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής (Συνδυασμός Πειραιάς Νικητής) εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Διετέλεσε Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Φοίτησε στη Σχολή Ικάρων (ΣΜΑ) από το 1965 έως το 1969 από όπου αποφοίτησε με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού Μηχανικού. Μετεκπαιδεύτηκε (1969-1970) και έλαβε το πτυχίο του Αεροναυπηγού Μηχανικού. Υπηρέτησε σε πολλά Αεροδρόμια της Πολεμικής Αεροπορίας και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σε θέσεις του βαθμού και της ειδικότητας του. Σήμερα είναι Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α. Από τα έτη 1973 έως 1977 διετέλεσε Καθηγητής της Σχολής Ικάρων και της ΣΤΥΑ, στα μαθήματα «Δίκαιο - Νομοθεσία», «Θερμοδυναμική», «Αεροδυναμική», «Ιστορία της Αεροπορίας». Επίσης δίδαξε στις σχολές και τα σεμινάρια της Συντονιστικής Επιτροπής Προβολής Ελληνικής Οικονομίας (ΣΕΠΕΟ), «Εργασιακές Σχέσεις», «Αξιολόγηση Επενδύσεων», «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων», « Διεθνείς Σχέσεις», «Αεροπορικό και Συνταγματικό Δίκαιο». Είναι Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω με ειδίκευση σε Διοικητικά - Αθλητικά και Αεροπορικά θέματα. Διετέλεσε Νομικός και Οικονομικός Σύμβουλος Ασφαλιστικών Εταιρειών (FIDELITY ΑΕΓΑ, STANDARD HELLAS ΑΕΓΑ), Εφημερίδων και Επιστημονικών Περιοδικών ( Ελεύθερη Ώρα, Ναυτέλληνας, Αιθέρες, Σύγχρονη Οικονομία), Θεατρικών & Κινηματογραφικών Επιχειρήσεων, του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Νομού Πειραιά και αρθρογράφος της ημερήσιας Αθηναϊκής Εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι τον Απρίλιο του 2009 διετέλεσε Διοικητής και Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2010 διετέλεσε Διοικητής και Πρόεδρος ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η ΣΩΤΗΡΙΑ". Από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι τον Απρίλιο του 2011 διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων (ΑΕΔΑ).
Διετέλεσε επίσης Γενικός Διευθυντής της θυγατρικής Εταιρείας της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος, ΑΔΔΑΞ ΑΕ (Σύμβουλοι Διοίκησης και Πληροφορικής - Ελεγκτές - Οργάνωση - Μηχανοργάνωση - Εκπαίδευση Στελεχών), Γενικός Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Προώθησης Ελληνικής Οικονομίας (ΣΕΠΕΟ), Γενικός Διευθυντής του LIAISON OFFICE Αθηνών του Αμερικανικού Πιστωτικού / Επενδυτικού Ιδρύματος MERIDIAN PARTNERS INC/MERIDIAN CAPITAL CORPORATION, Αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑΣ, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης ( ΔΕΠΟΣ), Αναπληρωτής Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος επί εξαετία, της Κεντρικής Επιτροπής Κανονισμών και Επιλύσεως Διαφορών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΚΕΔ/ΕΠΟ - Πρωτοβάθμιο Αθλητικό Δικαστήριο), Συνεργάτης επί οκταετία του αείμνηστου Υπουργού και Βουλευτή Λακωνίας Δημητρίου Δαβάκη.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Επίτιμος Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αεροπορικού Δικαίου και Διαστήματος, του Ινστιτούτου Αθλητικού Δικαίου, του Διεθνούς Ιδρύματος Προαγωγής Ευρώ-Αμερικανικών Σχέσεων, της Ακαδημίας Πολέμου και Διπλωματίας, του Αεροπορικού Ομίλου Ελλάδος, της Ένωσης Στελεχών Ατλαντικής Συμμαχίας, του Διεθνούς Ινστιτούτου Ασφαλείας Πτήσεων, της Αδελφότητας των Απανταχού Λακώνων, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Δικαίου των Μεταφορών.
Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου (ΑΒΑ), του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων, του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ), του Πανελληνίου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑΣΥΒΑ), της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (ΑΑΚΕ), της Αερολέσχης Αθηνών, του Iνστιτούτου Αεροναυτικής και Αστροναυτικής, της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών "Η Μάνη", της Ένωσης Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου, του Πειραϊκού Συνδέσμου, της Αθηναϊκής Λέσχης, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.α.

       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by